chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A HELYI RONCSAUTÓPROGRAM AKTUÁLIS TUDNIVALÓI

Roncsauto

Csíkszereda Városháza lezárta a helyi roncsautóprogramra benyújtott pályázatok elbírálását. Pozitív elbírálás esetén az első lépés a finanszírozási szerződés aláírása a városházával, az autó megsemmisítése csak ezután következik. A szerződést előkészíti a városháza, de a folyamat csak akkor folytatódhat, miután a Környezetvédelmi Alap (AFM) átutalja a kifizetésre szánt összeget.

  

Csíkszeredában összesen 137-en nyújtottak be iratcsomót a helyi roncsautóprogram kiírására válaszolva. Az iratcsomók kiértékelésének eredményét ide kattintva olvashatják.

FONTOS! Pozitív elbírálás esetén a kérelmezőnek első lépésben finanszírozási szerződést kell kötnie a városházával. A Városháza előkészíti a szerződést, és e-mailen értesíti a kérelmezőket, hogy mikor vehetik át személyesen a 12-es irodából. A pályázó a szerződéssel, a törzskönyvvel, a forgalmi engedéllyel (talon) és a személyi igazolvánnyal jelentkezhet a begyűjtőnél (Remat), és ekkor kaphatja kézhez a megsemmisítési bizonylatot (certificat de distrugere). Előjegyzést követően a megsemmisítési bizonylattal, az autó eredeti irataival és a két rendszámmal a gépjármű-nyilvántartónál kell folyamodnia a járműtörlési bizonylatért (bővebb információk itt).

Utolsó lépésként szükséges a két bizonylatot eljuttatni a városházára, majd ezt követően megtörténik a kifizetés.

A negatív elbírálást nyilván nem követi semmiféle folyamat.

A pályázónak ebben a fázisban nincs tennivalója: a városháza illetékese értesíti őt, amint a szerződését előkészítettük. Ez csakis azt követően történhet meg, hogy a pályázatot meghirdető AFM átutalja a támogatás összegét Csíkszereda Városházának.

Roncsauto