chevron_right
Monitorul oficial local

O LUNĂ PENTRU ACHITAREA DATORIILOR DE BAZĂ FĂRĂ MAJORĂRI DE ÎNTÂRZIERE

Adofizetes Tudnivalo Ro

Consiliul local din Miercurea-Ciuc, aflat la final de mandat, s-a reunit astăzi pentru ultima dată: în cadrul ședinței extraordinare, s-a aprobat procedura de acordare a anulării accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.08.2024 inclusiv, datorate de către contribuabili, bugetului local al municipiului Miercurea-Ciuc.

 

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 107/2024 oferă autorităților locale posibilitatea să aplice o amnistie fiscală parțială. În acest spirit, consiliul local a aprobat un proiect de hotărâre care prevede că toate persoanele juridice și fizice pot solicita anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 august, dacă întrunesc condițiile enumerate în procedură.

Primul pas pentru cetățenii municipiului care doresc să beneficieze de amnistie fiscală este depunerea unei cereri la Serviciul Impozite, Taxe și Alte Venituri din cadrul Primăriei, prin care își manifestă intenția în acest sens, cel târziu până la data de 25 noiembrie 2024. Pe baza cererii, se va elibera un certificat de atestare fiscală, iar după achitarea datoriei de bază, aceștia vor primi o decizie privind acordarea anulării accesoriilor. Pentru a fi eligibili, pe lângă impozitele și taxele locale solicitanții trebuie să achite amenzile contravenționale și chiriile.

Formularul de cerere poate fi solicitat și completat la Serviciul Impozite, Taxe și Alte Venituri (Centrul de Relații cu Publicul, str. Mihai Sadoveanu nr. 4.)


Adofizetes Tudnivalo Ro