chevron_right
Monitorul oficial local

CONCURS DE SOLUȚII PENTRU MARCAREA INTRĂRILOR ÎN ORAȘ

Plan De Incadrare In Zona Page 0001

Începând de astăzi și până la data de 9 iunie se pot trimite individual sau în echipă de aplicațiile pentru concursul de soluții privind marcajele de intrare în municipiul Miercurea-Ciuc. Concursul de soluții este de fapt un concurs de idei care va servi drept bază pentru colectarea ideilor privind construcțiile care să reprezinte identitatea orașului. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în data de 11 septembrie, cu premii în bani.

 

Două dintre intrările în municipiul Miercurea-Ciuc păstrează încă elemente arhitecturale din perioada comunistă. Primăria Miercurea-Ciuc a decis că a venit timpul să creeze structuri de întâmpinare noi care au un concept coerent. În acest spirit, Instituția Arhitectului Șef și Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului au elaborat concursul de soluții intitulat „Intrări în oraș”, care este deschis pentru înscrieri începând de astăzi. Primarul Korodi Attila și arhitectul șef Albert Sándor au prezentat principalele informații ale concursului în cadrul unei conferințe de presă.

„Miercurea-Ciuc reprezintă o comunitate de valori și este important pentru noi ca vizitatorii să se confrunte din prima clipă cu aceste valori. Scopul nostru este ca intrările în oraș să exprime identitatea noastră printr-un aspect unitar” – a declarat Korodi Attila.

„Este pentru prima dată din 2012 încoace când Primăria lansează un concurs de soluții. Sper că acest lucru va deveni un obicei de acum încolo, pentru că este o modalitate foarte eficientă prin care specialiștii își pot exprima un punct de vedere” – a declarat arhitectul șef Albert Sándor.

Structurile vor avea rolul de a înfrumuseța intrările în municipiu dinspre Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Frumoasa, Păuleni-Ciuc, Șoimeni, Leliceni și Sfântu Gheorghe. Vor avea o suprafață maximă de 2x2 metri, nu vor obstrucționa traficul rutier și nu vor folosi vopsea reflectorizantă, cu excepția inscripției Aceasta din urmă va fi în limba română, maghiară și în alfabetul runic secuiesc.

Înscrierile se pot face atât individual cât și în echipe. Este important de menționat faptul că echipele trebuie să aibă ca membru și un arhitect cu drept de semnătură. Un solicitant poate trimite mai multe proiecte, termenul de predare fiind 18 august. Formularul de înscriere, regulamentul și tema concursului de idei pot fi găsite pe pagina www.miercureaciuc.ro.

Serviciul de urbanism va organiza după perioada de înscriere vizite de lucru pe teren pentru concurenți. Proiectele vor fi depuse în plicuri sigilate (a se vedea regulamentul) până în data de 18 august. Înscrierile anonime vor fi evaluate de un juriu format din cinci jurați, printre care primarul Korodi Attila, Sándor Albert (arhitect șef), Bogos Ernő (arhitect), Siklódi Ferenc și Ferencz S. Apor (artiști plastici). Adjuncții acestora sunt viceprimarul Bors Béla, și arhitectul Both András. Ideile prezentate vor putea fi evaluate de public în perioada 23–31 august.

Cele mai bune idei vor primi din partea municipalității premii în bani: locul I. 15.000 de lei, locul II 10.000 de lei, locul III 7.500 de lei. Se vor oferi și două mențiuni, în acest caz premiații vor primi câte 5.000 de lei. Concursul nu obligă organizatorul să semneze un contract cu câștigătorul, dar oferă și posibilitatea de a combina elemente din mai multe idei.

Plan De Incadrare In Zona Page 0001