chevron_right
Monitorul oficial local

CONCURSUL DE IDEI NE-A OFERIT O SERIE DE PROIECTE UTILE

Hackathon1

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc primul hackathon comunitar din Miercurea-Ciuc. Concursul de Idei din Ciuc a fost organizat cu scopul revitalizării străzii Petőfi Sándor. Participanții au dezvoltat cinci proiecte diferite, iar părți din fiecare proiect pot fi folosite pentru îmbunătățiri viitoare.

 

Concursul de idei din Ciuc a fost organizat de Primăria Miercurea-Ciuc în parteneriat cu Asociația The House, și cu ajutorul grupului de lucru Kohó. Scopul organizatorilor a fost de a strânge idei care ar putea face strada Petőfi Sándor mai prosperabilă și mai viabilă. Concursul s-a desfășurat conform metodei hackathonului, care a fost încercată și testată în țările dezvoltate.

„Oameni entuziaști și creativi s-au reunit în weekendul trecut. A fost foarte interesant să urmărim procesul de dezvoltare a proiectelor” – a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de evaluare a evenimentului organizat în Cafeneaua Petőfi.

Metodologia hackathonului și concursul a fost prezentat de Lázár László, coordonatorul grupului Kohó, și Szilágyi Levente, președintele Asociației The House.

După cum am putut afla, participanții au prezentat zece idei de bază, iar la final au fost alese cele mai atractive cinci idei. Pe baza acestora au fost formate cinci echipe, iar membrii acestora au avut la dispoziție două zile pentru a-și dezvolta proiectele.

Juhász-Borsa Orsolya directorul Biroului dezvoltare economică și digitalizare a subliniat: în cadrul evenimentului care s-a desfășurat la Universitatea Sapientia, cei 32 de concurenți au fost îndrumați de o echipă de doisprezece mentori Echipa de îndrumare a fost formată din manageri de proiect, experți financiari, consultanți în domeniul proiectelor și ingineri.

În urma deciziei juriului alcătuit de șapte persoane creative din diferite domenii de activitate, învingătoare a fost echipa denumită „Kovász”. Ideile lor au inclus, printre altele, pictarea de pietre cubice și de ziduri de foc, elemente de mobilă urbană multifuncțională și un pavilion. Acum ne aflăm în faza sintetizării și analizării ideilor expuse. Juhász-Borsa Orsolya a declarat: nu numai câștigătorii, ci și celelalte echipe au prezentat idei pe care primăria le consideră pline de imaginație. Prin urmare, cooperarea va continua cu toți participanții pentru a se putea găsi modalități de a pune în aplicare cât mai multe dintre ideile viabile.

Hackathon1