chevron_right
Monitorul oficial local

IDEILE BUGETĂRII PARTICIPATIVE ÎN CURS DE REALIZARE

Calisthenics1

Sportivii pot folosi acum în siguranță parcul de calisthenics, care a fost renovat cu ajutorul bugetării participative. Aparatele de fitness exterior pot fi folosite în siguranță după ce au fost dotate cu dale de cauciuc. Am prezentat în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi stadiul proiectelor din cadrul primei bugetări participative din Miercurea-Ciuc.

 

Locuitorii municipiului au putut lua în premieră inițiativa în calitate de persoane fizice pentru realizarea de proiecte de mică amploare în orașul lor: bugetarea participativă lansată în primăvară a pus la dispoziție un buget de 500.000 de lei pentru a finanța implementarea ideilor. Comisia de evaluare a declarat câștigătoare șase proiecte, dintre care unul a fost deja recepționat: parcul calisthenics de pe strada Stadion. Popularitatea aparatelor de fitness în aer liber a fost stimulată de situația epidemică: închiderea sălilor de sport și a centrelor de fitness a atras către aceste locații un număr mare de sportivi. Prin inițiativa comunității Bar Smashers, susținut și de către consilierul local András Hunor-Jenő parcul amintit poate fi utilizat în condiții mai bune: 50 de metri pătrați din suprafață totală au fost acoperiți cu dale de cauciuc pentru a reduce riscul de accidentare. Implementarea proiectului a costat 10.000 de lei.

„Covorul de cauciuc din parcul calisthenics este un aspect al activităților noastre din primărie: reflectă faptul că atunci când o comunitate mică de oameni implicați într-un anumit sport își unește forțele și își face ideea competitivă cu bugetarea participativă, noi o primim cu ușile deschise” – a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de astăzi, alături de viceprimarul Bors Béla și consilierul local András Hunor-Jenő.

„Produsul” unei alte idei este în curs de realizare: în curând, vor fi montate două suporturi de biciclete de tip spirală în strada Bradului, la scara 9A. Structurile din oțel inoxidabil au o valoare de 5.000 de lei și vor fi montate de către personalul de la Direcția floricolă municipală.

Două proiecte de o amploare mai mare decât cele de mai sus sunt legate între ele. Două spații comunitare mici vor fi create lângă locul de joacă existent în Parcul Central. Unul dintre acestea va fi un parc de instrumente, format în principal din instrumente de percuție, care va ajuta copiilor cu și fără dizabilități să se joace împreună. Celălalt va avea un element de cățărare uriaș, un leagăn pentru părinți și copii și un panou muzical pentru a-i distra pe copii și părinți. Primul costă 97.000 de lei, iar cel de-al doilea 80.000 de lei. Elementele de joacă vor fi livrate în câteva săptămâni și se așteaptă ca acestea să fie instalate în primăvară.

În urma discuțiilor cu inițiatorii, s-a convenit ca celelalte două idei de proiect – amenajarea unui loc de joacă pe strada Ghioceilor și crearea unei piste pentru câini în spațiul verde unde Bulevardul Timișoara se intersectează strada Inimii – să fie implementate anul viitor. Acest lucru se datorează parțial procesului de autorizare, dar există și întrebări cu privire la elementele de joc necesare.

„Bazându-ne pe experiențele bune, vom anunța bugetarea participativă și anul viitor și suntem încrezători că vom putea implementa mai multe idei utile” – a declarat Korodi Attila.

Calisthenics1