chevron_right
Monitorul oficial local

ENTENTE FLORALE EUROPE: MEDALIE DE ARGINT PENTRU MIERCUREA-CIUC

Efe3

Delegația municipiului Miercurea-Ciuc s-a întors acasă de la Székesfehérvár cu o medalie de argint în urma ceremoniei de decernare a premiilor Entente Florale Europe. Pe lângă medalia de argint, orașul nostru a primit și un premiu special și o mențiune specială. Primarul Korodi Attila, viceprimarul Bors Béla și Burista Csilla, directorul direcției floricole municipale, au prezentat premiile în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi.

 

Miercurea-Ciuc a fost singura municipalitate din România care a participat la Entente Florale Europe. Concursul, care se desfășoară din 1975, are o lungă istorie de evaluare a realizărilor și eforturilor locale în horticultură, protecția mediului și construirea comunității, iar la ceremonia de decernare a premiilor care a avut loc la Székesfehérvár (Ungaria) în data de 7 septembrie, o delegație condusă de viceprimarul Bors Béla, a primit medalia de argint.

„Medalia de argint este o mare satisfacție pentru noi, aici, în partea estică a Europei, arată că mergem în direcția cea bună. Călătoria pentru a ajunge la acest premiu nu a început astăzi. Suntem aici datorită cooperării dintre primărie și comunitatea orașului, care a fost construită de-a lungul multor ani, și putem vedea că trebuie să consolidăm această echipă și acest tip de cooperare” – a declarat primarul Korodi Attila.

„Medalia de argint este rezultatul unui efort comun și dedicat care nu poate fi măsurat în ore de muncă. Imaginea spațiilor verzi vorbește de la sine, dar munca din spatele ei a fost, de asemenea, recunoscută” – a declarat emoționată Burista Csilla, mulțumind pentru activitatea direcției floricole.

„Sunt mândru să fiu din Miercurea-Ciuc, și  să fac parte dintr-o echipă ca cea a direcției floricole, care poate obține astfel de rezultate. Și sunt mândră de oamenii din Miercurea-Ciuc, care au participat activ la acest proces” – a spus Bors Béla.

Pe lângă medalia de argint, Miercurea-Ciuc a primit și alte premii. Juriul a lăudat Promenada și târgul de flori, și a acordat un premiu special unei alte inițiative comunitare, care va fi prezentată ulterior, împreună cu creatorii săi.

Miercurea-Ciuc este hotărât să continue să își reîmprospăteze spațiile publice cu plante ornamentale și să implice comunitatea în programe pentru îmbunătățirea mediului înconjurător.

Efe3