chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ENTENTE FLORALE EUROPE: EZÜST MINŐSÍTÉS CSÍKSZEREDÁNAK

Efe3

Ezüst minősítéssel tért haza Csíkszereda küldöttsége Székesfehérvárról az Entente Florale Europe eredményhirdetéséről. Az ezüst mellett különdíjban és külön méltatásban is részesült városunk. Korodi Attila polgármester, Bors Béla alpolgármester és Burista Csilla, a városi kertészet igazgatója nagy elégtétellel mutatta be ma sajtótájékoztató keretében az ötvenéves múlttal rendelkező versenyről hazahozott elismeréseket.

 

Csíkszereda egyetlen romániai településként nevezett be az Entente Florale Europe megmérettetésébe. A nagy múltú, 1975 óta megrendezett verseny során főként a kertészeti, környezetvédelmi, közösségépítési helyi eredményeket, törekvéseket értékelik, és a szeptember 7-én Székesfehérváron rendezett eredményhirdetésen városunk küldöttsége Bors Béla alpolgármester vezetésével ezüst minősítésű plakettet emelhetett a magasba.

„Az ezüst minősítés óriási elégtétel számunkra itt, Európa keleti felében, igazolja, hogy jó irányba haladunk. Az ide vezető út nem most kezdődött. Hosszú évek során összegyűlt városházi és városközösségi közös együttműködésnek köszönhetően lehetünk itt, és láthatjuk, hogy ezt a csapatot és ezt a fajta együttműködést erősítenünk kell” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

„Ez a minősítés olyan összefogásnak, odaadó munkának az eredménye, amely munkaórában nem is mérhető. A látvány, ami beszél, de a mögötte levő munkát is elismerték” – nyilatkozta meghatottan Burista Csilla, megköszönve a városi kertészet munkáját.

„Büszke vagyok arra, hogy csíkszeredai vagyok, hogy ilyen eredményekre képes csapatot alkotunk a városi kertészettel. És büszke vagyok a csíkszeredai lakókra, akik aktívan részt vettek ebben a folyamatban” – mondta Bors Béla.

Az ezüst minősítés mellett további elismerésekben is részesült Csíkszereda. A zsűri méltatta a Promenádot és a virágvásárt is, emellett különdíjjal ismert el egy közösségi kezdeményezést, amelyet a későbbiekben mutatunk be, a létrehozókkal együtt.

Csíkszereda ezután is eltökélten folytatja a közterületek dísznövényekkel való frissítését, és a közösség bevonását a környezetbarát programokba.

Efe3