chevron_right
Monitorul oficial local

Proiectele noastre

Motorul dezvoltării economice al municipiului este prezența, atragerea și sprijinirea societăților economice care au o poziție stabilă pe piață și pot contribui cu o valoare adăugată ridicată la nivelul afacerilor locale și regionale. 

Proiectele Biroului dezvoltare economică și digitalizare servesc acest scop: 


  • Parcul Industrial Miercurea-Ciuc

Parcul industrial oferă posibilitatea pentru creșterea antreprenoriatelor locale, precum și pentru realizarea noilor investiții. Conform planului Municipiul Miercurea-Ciuc va transforma un teren de 20 hectare în parc industrial, la care va asigura și infrastructura și serviciile publice aferente necesare. 


  • Centrul industrial de incubare și formare

Scopul investiției aflate în faza pregătirilor este de a sprijini în calitate de incubator de afaceri întreprinderi industriale. Sprijinul va include nu numai reducerea chiriei pentru spații de birou, programe accelerare și de incubare, dar și posibilitatea utilizării unei hale dotate cu echipamente și utilaje industriale moderne.

Celălalt rol al investiției va consta în crearea și funcționarea unui centru de formare profesională pentru dezvoltarea competențelor profesionale. Centrul de formare va oferi programe de formare a forței de muncă și de îmbunătățire a competențelor pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în oraș sau care intenționează să înceapă activități industriale în oraș, oferind oportunități de formare pentru antreprenori din întreaga regiune.


  • Biroul coworking 

Biroul coworking, Kapocs va asigura un mediu motivant în cadrul căruia antreprenorii pot lucra indepent dar și în cadrul unei comunicăți. Va posibilă atât desfășurarea activităților care necesită concentrare și liniște, precum și conectarea cu membrii unei comunități. Spațiul va fi loc destinat și prezentărilor, workshopurilor, discuțiilor profesionale, trainingurilor și cursurilor de formare, discuțiilor privind dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului.

Detalii: www.kapocs.space 

1 2