chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MA MÉG ONLINE NEVEZHETNEK A CSÍKSZEREDAI SPARTAN RACE-RE!

Origo 2024 09 Cimlap

Megtiszteltetés Csíkszereda számára, hogy a három idei romániai Spartan verseny közül egyiknek mi lehetünk a házigazdái, szeptember 21-én, szombaton. A benevezés bárki számára elérhető (a helyszínen is), a felnőttek számára viszont ma éjfélkor lejár az online jelentkezési határidő. A Csíkszeredában most bemutatkozó sportág a nézők számára is izgalmakat ígér, érdemes bekapcsolódniuk az eseménybe!

 

Emberpróbáló, látványos sportesemény elé nézünk: szeptember 21-én városunk is megismerkedik a Spartan Race-szel. Az akadályokkal tűzdelt terepfutásnak három versenyszáma lesz: a 10 km-es Super 25 akadállyal, az 5 km-es Sprint 20 akadállyal, és az 1–4 km-es, korosztályonként változó távú Kids nevű erőpróba. A legnehezebb pálya városi és mezei útvonalakon halad, a két rövidebb pedig városi nyomvonalon.

A benevezés bárki számára nyitott, a felnőttek online jelentkezése viszont ma éjfélkor zárul. A gyermekek szerdán 24 óráig még jelentkezhetnek online a ro.spartan.com weboldalon vagy az esemény Facebook-oldalán. Aki lemarad az elektronikus benevezésről, annak a helyszínen is lehetősége lesz bejelentkeznie szombat reggel a Szabadság téren. A Super versenyszám rajtja 9 órakor lesz, a Sprint és a Kids futam rajtja pedig 12 órakor.

A Spartan Race a nézők számára is izgalmasnak ígérkezik: sajátos akadálypályák lesznek többek között a Majláth Gusztáv Károly téren, a Petőfi Sándor utcán, a Fodor Sándor (korábbi Ifjúsági) parkban és a Vár téren is. Aki futóként nem vesz részt a versenyen, annak nézőként érdemes bekapcsolódnia!

Az esemény napján lezárják az autós forgalom elől a Temesvári sugárútnak a Mihai Eminescu és a Kőrösi Csoma Sándor utca közötti szakaszát 8 és 17 óra között. A pályák nyomvonala a forgalmasabb utcákat többnyire elkerüli, de a mezőny elhaladásáig rövid idejű forgalomkorlátozások várhatók a Fodor Sándor park térségében levő utcákon, a Hunyadi János utcában, a Temesvári sugárúton és a Vár téren.

Köszönjük az autóvezetők megértését és türelmét, továbbá a városlakók bekapcsolódását!

Origo 2024 09 Cimlap